אולמות האירועים בדרך כלל עושים מאמץ גדול בהענקת אווירה מתאימה לאירוע, מכל סוג שלא יהיה. יש אנשים שרוצים אירועים רועשים וקצביים ואחרים אירועים שקטים ואינטימיים יותר. בחשיבה על אולם אירועים, גדול או קטן, צריך לקחת הרבה מאוד דברים בחשבון, והדגש הולך גם לעיצוב, גם לאוכל וגם במענה ללקוחות בין השאר. מרבית אולמות האירועים והמסעדות שמקיימות אירועים מתחלקים כיום לשניים – מקומות אשר מנסים לספק חוויה שהיא "קסומה וטבעית" ואחרים שמנסים לספק אווירה "שיקית ואורבנית". שני הסגנונות הם טרנדיים והאולמות פרוסים בכל רחבי הארץ.
המציאות היא שמרבית האולמות אירועים והמסעדות בשרון השיקיים והטרנדיים הם קטנים יותר ונמצאים במרכז ובשרון, והאחרים, שמנסים לספק חוויה אחרת ומסורתית יותר, נמצאים בפריפריה. לכן, אזור השרון מוצף באולמות אירועים, גדולים כקטנים, אשר מנסים לתת שירות לכל מיני סוגי אנשים. בניגוד לעבר, הקונספט של חתונות קטנות הוא כבר אינו יוצא דופן, ויש הרבה אנשים שמעדיפים להתחתן בברים או במסעדות קטנות, שהופכות בן רגע לאולם אירועים קטן, ולקבל אירוע שהוא אינטימי מצד אחד, ואפשר להשקיע בו יותר בדברים אחרים מנגד.
אופציה מעניינת
באירועים קטנים אפשר לשים דגש על אוכל מוקפד יותר, קבלת פנים מושקעת יותר, בידור איכותי יותר וכמובן לשדרג גם את העיצוב. כאשר רוצים לקיים אירועים באזור השרון רואים כי בהרבה מקרים, האולמות הקטנים הם הרבה יותר מושקעים ומעוצבים, והביקורות על האוכל והשירות הן הרבה יותר טובות. לאחרונה, החליטה רשת "Beergarden" המוכרת להתחיל ולארח אירועים קטנים, של עד כמה עשרות אנשים, בסניף שלה בהוד השרון, ולתת לאנשים רבים אופציה מעניינת מאוד ללוקיישן לאירוע. הרשת מתגאה בראש ובראשונה ביחס החם של המארגנים ללקוח, ובנוסף, באוכל טרי שנעשה במקום ובאלכוהול מגוון שקשה למצוא במקומות אחרים בארץ.