כשאנשים רוצים ליצור ולתכנן אירועים בהוד השרון, בשלב מסוים הם יכולים לתהות (באם זה חלק מהתכנון) מה לעשות עם כל האוכל. האם להכין מספיק אוכל בשביל כולם, האם לבקש מכולם להביא משהו, האם ליצור קייטרינג – או פשוט לקחת את כולם למסעדה? במסעדה, או בר, יש אלמנט נוסף – אלמנט האווירה, שיכול לספק ערך נוסף מעבר למזון שבנמצא.
אנחנו לא אומרים שצריך להשתמש בשירותים חיצוניים כדי לתכנן אירוע כמו שצריך, או שצריך לייצר כמויות מספקות של מזון כדי לספק את כולם. אנחנו לא אומרים שצריך אווירה מיוחדת, כדי להוסיף משהו ייחודי לאירוע קטן במסעדה. ועם זאת, אם בכל זאת ישנה כוונה ליצור אירועים בהוד השרון, שיש בהם מן האוכל ומן האווירה – למה לא להאציל אותם לכדי מסעדה או בר באזור? ישנם יתרונות כך או כך – בין אם מארגנים את האירוע בבית, במקום ציבורי (על הדשא, לדוגמה) ובין אם מארגנים במסעדה או אולם אירועים.
ניתן לשקול כל אחד מההקשרים הללו כדי לעמוד על ההבדלים. באם שוקלים לעשות זאת במסעדה, ניתן לשקול את מדד העלויות. אף על פי, שמצד אחד אפשר לשלם על האוכל, כמו גם על הזכות לאכול במסעדה (שכן שני האלמנטים משוקללים לתוך מחיר המנה), יחד עם טיפ ושאר רבדים (זמן, כסף על חניה, וכן הלאה) – ישנם דברים שאנחנו לא משלמים עליהם. ראשית, כל חומרי הגלם, יחד עם הזמן שיש להשקיע (והאנרגיה, תשומת הלב ושלל המשאבים האחרים) ביצירת הארוחה עצמה – אכן מגיעים עם השקעת משאבים. השקעה שניתן לגלם, במקום, במסגרת עלות המנה פר אורח במסעדה. נוסף על כך, אם קיימת כוונה לארח מספר מרובה של אנשים, ייתכן שיהיה עניין לרכוש מספיק סכו"ם לכולם. אי לכך ובהתאם לזאת – אירוע במסעדה יכול להיראות יותר ויותר הגיוני. בייחוד אם לפחות חלק מהאנשים משתתפים במחיר הסעודה.
ואם במקרה הסעודה מתרחשת דווקא בביר גארדן שהיא מסעדה מומלצת לסוג אירועים שכזה, במסגרת האפי האוור – הרי שישנם 10% הנחה על המזונות, כמו גם מבצעי 1 פלוס 1 על הבירות – בימי א'-ה', בשעות 16-19, בסניפי שרונה והוד השרון.