טעימות בירה

בעבר ישראל ידעה שתי בירות ישראליות בלבד שייסדו את תרבות שתייה הבירה בישראל במשך עשרות שנים. מלבדן, הגיעו לארץ גם מותגי הענק מחו"ל ובמשך כמה שנים ברים בישראל ידעו להגיש גם מכמה מותגים בודדים שרובם הציעו בירות תעשייתיות די דומות בסוגן. בחלוף השנים החלו לייבא לארץ יותר ויותר בירות מרחבי העולם והתחלנו להכיר בירות מסוג חיטה, פילזנר וסטאוט ומותגים כמו פאולנר, סטארופרמן ועוד. בשנים האחרונות אנחנו עדים לתקומתה של תרבות הבירה הישראלית כשהתחיל גל מבשלות הבוטיק הקטנות שהחלו להתנסות בייצור בירות קראפט ואולי המוכרת שבהן היא מלכה.

ברי בירות בישראל

עם תרבות הבילוי שצמחה בישראל ותרבות הבירה שהלכה והתפתחה, הקמתם של ברי בירות הפכה כבר כמעט מובנת מאליה. מברים שידעו להגיש שני ברזים בלבד, התחלנו לראות ברים עם שישה, עשרה ואף שלושים ברזים, עם סוגים שונים וידע מקצועי, הגשה נכונה של טעימות בירה ותפריטי אוכל שהותאמו במיוחד לתרבות השתייה. כך לדוגמה ה- "Beer Garden" בשרונה מגיש היום תפריט אוכל בווארי שכולו מספק בשרים בלחמים, נקניקיות ושאר מנות גרמניות התואמות את לחך שאוהב בירה בכוס ענקית. התרבות הלכה והתפתחה כל כך אף שנוצרו ברי בירות המתמחים לא רק בבירות, אלא בסוגים ספציפיים של בירות עם מבחר גדול במסגרת אותו הז'אנר.

תרבות שתייה בווארית

בקיאות בז'אנר בירה תרבותי ספציפי ניתן לראות ב- "Beer Garden" של פאולנר הנושא את הדגל של השתייה הבווארית הידועה מפסטיבל אוקטוברפסט. גן בירה, שולחנות עץ גדולים, בירות חיטה ולאגר בהירות ואווירה שכולה אירופאית. במקום תמצאו מגשי טעימות בירה גרמנית מקצועיים וצוות עם ידע עשיר שיקלע בדיוק לטעם שלכם. המקום הפך בקרב אוהבי הבירה למרכז תרבות ולמוסד לשתיית המשקה העתיק.