מה זה פאב, ולמה שאנשים ירצו ללכת אליו? האם בשרונה יש פאב בכלל? ואם כן יש פאבים בשרונה, מה הסיפור שלהם? כל זה, בכתבה הקרובה. הכול אודות פאב בשרונה.
לפני שנדבר על פאב בשרונה, נרצה לדבר על מהות הפאב. בעבר, פאבים (או טברנות) נועדו למכור אלכוהול. למעשה, אפשר שהיה בהם בר, וזאת כדי לסמן הפרדה בין המוכר לבין הרוכש (את האלכוהול). עם הזמן, אפשר היה שהבחור מאחורי הבר החל להיקרות ברמן, ואנשים החלו לבלות קצת יותר זמן בפאבים עצמם. ובכך, הם נהפכו למעין מקומות בילוי. במקום לרכוש אלכוהול ולצאת לדרכם, אנשים החלו להגיע לפאב כדי להיפגש עם חברים ומה לא – ולשתות אלכוהול. האלכוהול כמו איבד ממטרתו והפך לאמצעי או כלי בדרך למטרה, חלק מהחוויה.
אנחנו לא יודעים אם כך זה קרה, ואם היה שיפט הדרגתי – או שיום אחד מישהו החליט להמציא את הגלגל מחדש. כך או כך, נדמה שפאבים כיום, מאפשרים מקום בילוי שיכול להזכיר מסעדה – פאב מסעדה תל אביב. אלא שהדגש בהם יכול להיות על הוויב של חיי הלילה, של האווירה האלכוהולית וכן הלאה. למעשה, ישנן נורמות חברתיות שונות במסעדה ובפאב – ועל כן, החוויות המתאפשרות בהן יכולות להיות שונות. אלא אם כן, מי שמבקר בהן לא מקשיב לנורמות חברתיות כך או אחרת.
בשרונה אכן יש פאבים, ואחד מהם נקרא ביר גארדן. המקום נקרא, לדעתנו, בהשראת מפגשי הבירה בחצרות אירופאיות בזמני עבר בהן התקבצו אנשים לחברה, משקה ואולי גם מזון. הנקודה היא ליהנות מחברתם של אנשים נוספים, עם אוכל טוב ובירה נחמדה. בימים ראשון עד חמישי, בשעות 16 עד 19, ישנה אפשרות לקבל 10% הנחה על מאכלים ואחד פלוס אחד על הבירות, במסגרת האפי האוור.